torsdag 3. september 2009

Grønnsaksmos til baby




Fantasien kjenner ingen grenser når du skal lage mat til lilleknøttet. Men, det er noen kjøreregler. Man bør introdusere en grønnsak om gangen, vente tre dager for så og blande det med en annen ukjent grønnsak eller servere den alene. Det anbefales å være forsiktig med sitrusfrukter, egg, melk, nøtter, fisk og skalldyr og jordbær. Dette gjelder særlig familier med mye allergi. Honning kan ikke gis til babyer under ett år på grunn av fare for spedbarnsbotulisme. Spinat og rødbeter skal man også vente med til ett årsalderen fordi det inneholder høye doser av nitritt. Bland det gjerne ut med mm/mme for å tilsette litt kjent smak og olje for å gi poden verdifulle fettsyrer (rapsolje er ideelt). Jeg har begynt med søtpotet til lilleprinsen. Og han elsker det!! Søtpotet er ikke så vanlig i vårt kosthold, men det er en grønnsak som er stappfull av vitaminer, kalsium og jern. Den er også lett fordøyelig for en sart babymage og ideel som første smaksprøve. Her er oppskriftene jeg har prøvd:

Søtpotetmos
1 søtpotet
1 ts rapsolje
mm/mme

Søtpotet og eplemos
1 søtpotet
2 epler
1/2 ts kanel

Kutt opp søtpoteten og eple. Legg i en kasserolle med lite vann. Kok til grønnsakene er møre. Tilsett kanel og mos til ønsket konsistens.

Søtpotet er også veldig godt når det blandes med gulrot, erter og squash.






1 kommentar:

Blog Widget by LinkWithin