søndag 8. februar 2009

Morsdag og kake



Snille snille mannen min lagde en uforskammet god sjokoladekake til meg i dag. Tusen takk kjæresten min. Når det var farsdag bakte jeg en sinnsykt god sjokoladekake- mye sukker i denne kaken. Men, veldig luftig og god, akkurat sånn vi liker den!! Her får du oppskriften:

400 g Margarin
1 stk Mørk kokesjokolade
4 1/2 dl Sterk kaffe
575 g Hvetemel
650 g Sukker
4 ts Bakepulver
1 ts Vaniljesukker
5 Egg
1 Boks(er) Rømme
Fyll til sjokoladekake i langpanne:
150 g Margarin
100 Mørk kokesjokolade
1/2 dl Sterk kaffe
375 Melis


Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 200 grader.

Smelt smør og tilsett kaffe, trekk kjelen vekk fra platen.
Ha i sjokoladen og la dette smelte godt sammen.

Tilsett sukkeret i sjokoladeblandingen.
Visp sammen egg og rømme og tilsett det i røren.

Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og sikt det i røren.

Visp røren godt sammen og ha den i en langpanne med bakepapir i, røren blir veldig tynn.
Stek kaken i forvarmet ovn i ca. 30 minutter.

Fremgangsmåte fyll
Smelt smøret og ha i kaffe.
Tilsett sjokoladen og bland godt, ha tilslutt i siktet melis.
Rør til en jevn og glatt masse.

Når kaken kommer ut av ovnen prikk den med en gaffel på toppen. La det danne små huller.
Hell fyllet over med en gang kaken er ferdig prikket.
Da vil fyllet renne litt ned i kaken og den blir ekstra saftig.


Enjoy!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blog Widget by LinkWithin